The Court confirms that the case of a serious threat to national security, its general and undifferentiated preservation

Europe

vA súlyos általános egészségmegőrzés elleni küzdelem érdekében – az arányosság elve szigorúan – megkövetelhetik különösen az ilyen adatok célzott és/vagy gyors, valamint az IP-címek és differenciálatlanság.

A SpaceNet és a Telekom Deutschland nyilvánosan elérhető internet-szolgáltatások Németországban, a Telekom Deutschland pedig telefonszolgáltatások Németországban is elérhetők. Ezek a szolgáltatók németek a bíróság előtt, vitatták a német távközlési törvény (TKG) által rájuk rótt kötelezettséget, miszerint 2017. július 1-től kötelesek megőrizni ügyfeleik kommunikációjáról a forgalmi és helymeghatározási adatokat. Bizonyos kivételes eltekintve a TKG megköveteli a nyilvánosan elérhető elektronikus közlési szolgáltatásoktól, amelyek különösen súlyos büntetések vagy nemzetbiztonsági fenyegetés vádemelése a végfelhasználók forgalmi általános és helymeghatározási adatainak megelőzése, és lényegi megkülönböztetése érdekében, tárolása. több hetes időszak.

A német szövetségi közigazgatási bíróság azt szeretné tudni, hogy a Bíróság által értelmezett törvény 1 ellentétes-e az ilyen nemzeti szabályozásokkal. Kétségei különösen abból fakadnak, hogy a TKG által előírt megőrzési kötelezettség kevesebb adatra terjed ki, és rövidebb megőrzési időszakra (4 és 10 hét) vonatkozik, mint a nemzeti szabályozás által megkövetelt korábbi ítéletek alapjául szolgáló ügyekben. Ezek a tulajdonságok csökkentik annak lehetőségét, hogy a megőrzött adatokhoz hozzáférjenek, és nagyon pontos következtetéseket vonjanak le azon személyek magánéletéről, akiknek adatait megőrzik. Ezen túlmenően a TKG biztosítja a tárolt adatokat hatékony védelmet a visszaélésekkel és jogellenességgel szemben a hozzáférés veszélyével szemben.

A Bíróság mai ítéletével megerősíti korábbi ítélkezési gyakorlatát.

A német Szövetségi Közigazgatási Bíróságnak adott válasza szerint ezek a törvények a törvényes joggal a súlyosok leküzdésére és a közbiztonságra vonatkozó nemzeti jogalkotási intézkedések a forgalmi és helymeghatározási adatok súlyos fenyegetésének megelőzésére irányulnak, általános és megelőző, megkülönböztetés nélküli megőrzésre van szükség.

Másrészt a nemzeti jogszabályok, rendelkezések

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *